Chiptuning

-thumb
-thumb
-thumb

 

Wat houdt chiptuning in?

Chiptuning houdt in dat de motor opnieuw wordt afgesteld om beter te presteren in vermogen. 
In elke auto bevindt zich tegenwoordig een computer (ECU). Deze computer stuurt de motor aan en wordt het motormanagement of de ECU (Electronic Control Unit) genoemd. 
Het motormanagement is het brein van de motor en regelt de functionaliteit van de motor gepaard met verschillende parameters, waaronder de turbodruk, de gaspedaalstand en inspuithoeveelheid. BM Carservice bied de beste software-aanpassingen aan in de omgeving van Amsterdam. Dit maken wij waar door speciaal op maat gemaakte bestanden te programmeren. Hierdoor kunnen wij de werking en afstelling van de motor in een betere werking krijgen. Vele auto merken zijn geschikt voor chiptuning zoals: Audi, BMW, Mercedes, Volkswagen, Seat. Klik hier om te berekenen hoeveel vermogen uw auto behaald na chiptuning.

Voor chiptuning stage 2 en stage 3 kunt u contact met ons opnemen betreft de mogelijkheden en de prijs.

De voordelen van chiptuning zijn dat er vermogenswinsten van tot wel 40% en brandstofbesparingen tot wel 20% gerealiseerd kunnen worden. 


Afstelling van de motor

Uw auto wordt geleverd met fabrieks geleverde software, waarbij niet de gehele functionaliteit van het motorblok wordt behaald. BM Carservice zorgt op basis van de staat van de auto, door middel van live data metingen, dat deze op een geheel nieuwe manier wordt afgesteld waarbij bepaalde parameters worden aangepast.
Denkt u hierbij aan het aanpassen van de turbodruk, inspuiting en gewenste gaspedaalreactie. Ook zal de auto op een andere manier reageren op het gaspedaal wat zorgt voor meer souplesse en rijprestaties van de auto.
Dit gebeurd echter wel op een veilige manier waarbij de fabriekstoleranties worden behouden binnen de voorgeschreven grenswaarden.

Uw auto laten tunen door echte tuners met ervaring

Bij chiptuning komt er meer kijken en wordt er veel aandacht besteed aan het lucht/brandstof verhouding. Er wordt in praktijk zowel meer lucht als brandstof toegevoerd bij een bepaald gevraagde vermogen (gaspedaalreactie).
Wij zijn zeer ervaren engineers op het gebied van softwarematige aanpassingen omdat wij de meest geavanceerde technieken van de chiptuning beheersen.

Wij bieden u onze uiterste kwaliteit waarbij wij onze meest professionele kant willen bewijzen bij het optimaliseren van uw auto.

De aangepaste parameters:

  • Brandstof/lucht verhouding
  • Brandstofdruk
  • Turbo
  • Begrenzers
  • Gaspedaalinjectie