Distributieketting VW

 

 

Versprongen distributieketting TSI TFSI

 

In de onderstaande foto's ziet u wat er gebeurt als u te lang doorrijdt met een uitgerekte distributieketting. Helaas is bij deze Volkswagen  de ketting versprongen. Een uitgerekte of gebroken distributieketting veroorzaakt enorme schade aan de motor.

 

De kleppen en zuigers in de motor botsten doordat de motor van de timing was gesprongen. In cilinder 2 is de zuiger gebroken en 4 van de 16 kleppen hebben het begeven. Hierdoor is de cilinderkop ernstig beschadigd. Deze motor is helaas niet meer te redden. De geschatte kosten liggen tussen de €4000 en €4500 euro voor een gereviseerde motor inclusief een nieuwe kettingset en arbeidsloon. Een 2e handse motor voor deze auto is schaars en dus was de klant genoodzaakt te kiezen voor een gereviseerde motor.

Distributieketting Polo vervangen

Bij ons betaald u een full-service prijs zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Of wij nu een distributieketting vervangen van een Golf of een Polo. Het zijn bekende TSI en TFSI motoren van dezelfde fabrikant. Bij het vervangen van elk distributieketting, krijgt u het volgende:

- Originele VAG VW Audi distributiekettingset

- Inclusief geleiders, ketting, spanners, tandwielen en keerring

- Gratis leenauto

- De arbeid

 

Distributieketting vervangen Golf

Wij vervangen de distributieketting van uw Golf volgens de voorschriften en modificatie van de fabrikant. U krijgt een originele VAG VW Golf distributieketting. Wij monteren een gemodificeerd en compleet distributieketting met alle toebehoren. 

Distributieketting vervangen Jetta

Problemen met de distributieketting van dit motortype uit zich in bijgeluiden(ratelen) na starten, motormanagement lampje brand, slecht lopen of zelfs een gebroken ketting. Wij hebben veel ervaring met alle TSI en TFSI motoren waardoor wij deze reparatie vakkundig kunnen uitvoeren tegen een scherp tarief. Met gratis leenauto. Bekijk de site voor onze full service prijs voor deze reparatie.

Distributieketting Volkswagen Passat

Wij vervangen alle distributiekettingen van Volkswagen. Zowel de 1.0 tot de 3.2 motoren. Wij monteren alleen dealerkwaliteit onderdelen afkomstig van de VW/Audi dealer. Dus geen goedkope namaak.

  

Distributieketting Volkswagen Scirocco

Volkswagen heeft veel motoren die aangedreven worden door een distributieketting. Een distributieketting hoort onderhoudsvrij te zijn. Maar dat is meestal helaas niet het geval. Na een aantal jaar ontstaat er rek op de ketting, met alle gevolgen van dien. Wij van BM Carservice zijn de specialisten in het vervangen van uw Distributieketting.

Distributieketting Volkswagen Sharan

Ook de vertrouwde MPV van Volkswagen heeft problemen met zijn distributieketting. Met name de Sharan 1.2 TSI en de Sharan 1.4 TSI heeft last van een uitgerekte distributieketting. Veelal wordt de Sharan gebruikt om zwaar werk te verrichten. Want immers, er is plek voor 5 tot 7 personen. En dit heft zijn tol op de motor. Hierdoor vind er meer slijtage plaats en treed er een probleem op met zijn distributieketting. Gevolgd met een tikkende motor en eventueel een brandend motormanagement lampje.

Wij vervangen alle distributiekettingen van Volkswagen met originele onderdelen. U betaald echter minder bij ons vanwege het voordelig uurtarief. Een gratis leenauto staat klaar voor u.

Volkswagen Distributieketting

Volkswagen heeft veel problemen met motoren die distributiekettingen hebben voor de timing. Zij geven dit niet geheel toe, maar de rijder heeft het meeste last van dit. Bij een koude start veel geratel onder de motorkap, motormanagementlampjes die branden en hoog brandstofverbruik zijn het resultaat. Wij monteren nieuwe distributiekettingen op alle modellen van Volkswagen, Seat, Skoda en Audi.

Kosten distributieketting vervangen Volkswagen

De kosten van het vervangen van een distributieketting zijn verschillend. De kosten variëren van 625 euro tot 1500 euro. Hieronder treft u een kostenplaatje aan.

De reparatie kosten van alle TSI en TFSI motoren van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda:

Distributieketting 1.0 TSI TFSI €675,- inclusief btw en leenauto.

Onderdelen rechtstreeks van de Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

Distributieketting 1.2 TSI TFSI €675,- inclusief btw en leenauto.

Onderdelen rechtstreeks van de Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

Distributieketting 1.4 TSI TFSI €975,- inclusief btw en leenauto.

Onderdelen rechtstreeks van de Dealer: gemodificeerd kettingset met nokkenasversteller, nokkenastandwiel, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

Distributieketting 1.6 FSI €975,- inclusief btw en leenauto.

Onderdelen rechtstreeks van de Dealer: gemodificeerd kettingset met nokkenasversteller, nokkenastandwiel, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

Distributieketting 1.8 TSI TFSI €875,- inclusief btw en leenauto.

Onderdelen rechtstreeks van de Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

Distributieketting 2.0 TSI TFSI €875,- inclusief btw en leenauto.

Onderdelen rechtstreeks van de Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

Bij ons worden de hierboven genoemde onderdelen rechtstreeks via de VW/Audi/Seat/Skoda dealer aangeleverd.

U krijgt dus altijd originele onderdelen op uw auto gemonteerd.

Distributieketting vervangen Volkswagen

Als uw VW distributieketting speling heeft, zal de motor diverse klachten vertonen. De meest voorkomende zijn:

- Motormanagement storing

- Oranje lamp brand

- Storing in zijn verbranding

- Misfire storing

- Motor maakt lawaai bij koude start

- Geratel bij koude start

- Rammel bij het starten

- Ratelen bij stationair toerental

- Rammelen bij stationair lopen

Volkswagen distributieketting kosten

Door Volkswagen zijn er gemodificeerde distributiekettingsets ontwikkeld. Deze monteren wij in complete sets die de VW Dealer levert. Het verschil zit in materiaal, hoeken van de tandwielen en de kettingen zelf. Zo is er ook een verbetering getroffen in de spanners zodat er voldoende oliedruk op de kettingen houd.

Distributieketting vervangen VW

Als uw distributieketting opgerekt is, kan deze breken. Dit zal enorm hoge kosten met zich meebrengen. Er zal dan een koprevisie uitgevoerd moeten worden. De distributieketting, spanners, geleiders, keerringen, kleppen, koppakking en kopbouten zullen dan vervangen moeten worden. Daarbij zal de cilinderkop gevlakt moeten worden. De kosten hiervan zullen dan veel hoger uitkomen dan u eerder verwacht.U kunt dit voorkomen door bij klachten de distributieketting preventief te vervangen.

Distributieketting vervangen EOS

Ook voor de Volkswagen Eos vervangen wij een distributieketting. Dit kan variëren van een Eos 1.2 TSI en een Eos 1.4 TSI. Wij vervangen de distributieketting van uw VW Eos vakkundig en monteren een gemodificeerd set. Tevens vervangen wij bij de Eos 1.4 TSI motor zijn nokkenasversteller. Al onze onderdelen zijn afkomstig van de dealer. Het kwaliteit merkt u. Een leenauto is ook inbegrepen in de prijs.

 

Bent u niet zeker of uw motortype er tussen staat?  Bel of Whatsapp (020 – 345 1566) of mail (info@bmcarservice.nl) of gebruik het online afspraakformulier.